menu
Terug naar resultaten

Stichting Leergeld

Met welke vraag komen jongeren bij de organisatie?

Aanvragen kunnen variëren van een aanvraag voor een vergoeding voor een fiets, computer of schoolreisje tot een aanvraag voor een vergoeding voor de contributie voor een sportclub of scouting.

Bij welke problematiek wordt de organisatie ingeschakeld?

"Meedoen" op school en in de vrije tijd van de kinderen wordt door financiele redenen onmogelijk. Hierdoor krijgen deze kinderen niet de mogelijkheid om zich volledig te ontwikkelen. Kinderen, die opgroeien in dit soort situaties, hebben vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid, behalen lagere onderwijsprestaties en hebben meer kans om later zelf opnieuw in een armoedesituatie terecht te komen, of in de criminaliteit.

Zijn er specifieke eisen voor een aanmelding?

Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een lokale stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Op de website www.leergeld.nl zit een zoekfunctie waar ouders kunnen nagaan of er een lokale Leergeld stichting actief is in hun woonplaats
Vergoeding, schoolgeld, compensatie
  • FinanciĆ«n
  • 4 - 18 jaar
Stichting Leergeld

Contactpersoon

Doe de check via de site

Contactgegevens

www.leergeld.nl/doe-een-aanvraag
Kloppen deze gegevens niet?
wijziging doorgeven

Deel deze organisatie
e-mail deze gegevens