menu
Terug naar resultaten

REA College

Met welke vraag komen jongeren bij de organisatie?

Het REA College is een landelijk netwerk en is in Noord- en Zuid-Holland gekoppeld aan Stichting Heliomare. Stichting Heliomare is een zorginstelling (revalidatie, onderwijs, arbeidsintegratie en sport & bewegen) met een hoofdlocatie in Wijk aan Zee. Vanuit Stichting Heliomare bestaan er 3 REA-locaties, namelijk Heerhugowaard, Haarlem en Leiden. Heliomare heeft expertise op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel, chronische pijn, autisme en fysieke beperkingen. Een traject bij het REA College wordt bekostigd vanuit een ESB-subsidieregeling vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ESB staat voor Ernstige Scholingsbelemmeringsregeling. Het einddoel van een REA-traject is altijd uitplaatsing in reguliere arbeid. Een vervolgopleiding in combinatie met arbeid of na eerst een jaar gewerkt te hebben, bestaat wel tot de mogelijkheid. Na het afronden van een REA traject ga je dus aan het werk. REA College Leiden biedt diverse opleidingsmogelijkheden aan op mbo-niveau 2, 3 en 4. Wanneer je een opleiding afrond, ontvang je een REA-portfolio (dit is een samengesteld pakket aan certificaten en diploma’s afhankelijk van de studierichting maar niet het reguliere MBO-diploma. Alleen voor de opleiding ICT niveau 2 en 3 kan je een regulier diploma behalen vanwege een samenwerking met het Nova College).

Bij welke problematiek wordt de organisatie ingeschakeld?

Wanneer passend onderwijs binnen het regulier onderwijs niet voldoende aansluit bij de mogelijkheden van de student. Wij bieden maatwerktrajecten waarvan opleiden een onderdeel uitmaakt. Het einddoel bij een REA traject is altijd arbeid. Daarnaast bieden wij via Heliomare Beroepsopleiding de mogelijkheid om een losse maatwerkopleiding in te kopen. De gemeente, het samenwerkingsverband en MBO kunnen dan vanuit gezamenlijkheid de financiering op zich nemen.

Zijn er specifieke eisen voor een aanmelding?

Voorwaarden voor toekenning van de ESB-indicatie: - 18 jaar en ouder - geen afgeronde MBO niveau 2 - geen nieuwe Wajong-status (onder de Participatiewetgeving). Wanneer iemand (zoals uw cliënt – omdat hij nog geen 18 jaar oud is) niet aan deze voorwaarden kan voldoen, bestaat de mogelijkheid om via Heliomare Beroepsopleidingen een maatwerktraject in te zetten. Er zal dan naar andere financieringsmogelijkheden gezocht moeten worden. Denk aan het samenwerkingsverband, de oude onderwijsinstelling en de gemeente.
Passend onderwijs, MBO opleidingen, beroepskeuze, studiekeuze, leren in de praktijk
  • Keuze beroep/opleiding
  • Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude
  • 16 jaar - 40 jaar jaar
REA College

Contactpersoon

Daphne Idsinga-le Febre

Contactgegevens

06-10933151
d.le.febre@heliomare.nl
www.reacollege.nl
Kloppen deze gegevens niet?
wijziging doorgeven

Deel deze organisatie
e-mail deze gegevens