menu
Terug naar resultaten

Studio Moio

Met welke vraag komen jongeren bij de organisatie?

Jongeren zijn op zoek naar stage maar komen nergens binnen of zijn op stage weggestuurd; Jongeren zijn op zoek naar wat ze aan moeten met hun leven. Ze weten het even niet. Jongeren worstelen met onderwijs en via via horen ze van elkaar dat ze hier eigen projecten kunnen opzetten, waarin hun ondernemendheid, creativiteit, een plek heeft.

Bij welke problematiek wordt de organisatie ingeschakeld?

a. Jongeren zijn op zoek naar een stage en kunnen dat niet vinden. b. Ze vallen van school uit en hebben het gevoel het niet te kunnen in het onderwijs.  c. Ze hebben een laag zelfbeeld. Achterlligende problematiek varieert: Depressiegerelateerd, zelfmoordpogingen gedaan, automutilatie, geen beeld van zichzelf voor de toekomst. Geen “lifeline”. Vluchtelingen met oorlogstrauma’s, dames die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag, veel jongeren die in het verleden gepest zijn. Wij maken geen keuzes Jongeren worden bij ons uitgedaagd om met wie zij zijn van waarde te zijn voor een ander, omdat daarmee - in onze filosofie - ook de groei van eigen waarde mogelijk is. Het werken enkel aan het individu zonder te verbinden met hoe je voor een ander van betekenis kan zijn, maakt het vaak te lastig om uit de eigen cirkel te stappen die vaak wat destructief kan zijn. Het gaat erom dat jongeren echt gezien worden voor wie zij zijn en wat zijn kunnen.

Zijn er specifieke eisen voor een aanmelding?

 Als er een stagevraag is, willen we graag weten of en hoe er al gezocht is. Er moet een stageprobleem zijn. We nemen geen jongeren aan die nog op tijd zijn om een reguliere stage te vinden en het gewoon leuk vindt om bij ons stage te lopen. Er moet wel eerst een stageprobleem zijn ontstaan. Voor de overige jongeren geldt: we werken met een intake en op basis daarvan krijgt de jongeren 24 uur de tijd om een “Challenge” op te lossen. Als dit is gedaan, ongeacht het antwoord van de challenge, is de jongere welkom. Als de challenge niet wordt gedaan, betekent dat dat de jongere wellicht beter ergens anders geholpen kan worden. Die 24 uur is de test om te kijken of er een start van commitment ontstaat en er een stap is naar eigen regie van de jongere.  Het is goed om te weten dat we in de studio’s werken aan het ontwikkelen van perspectief voor de jongeren. We zitten op het werken aan toekomst. Verwerking van verleden en trauma’s vindt deels plaats door weer perspectief te kunnen geven, maar voor bijvoorbeeld PTSS, gaat de jongere zelf aan de slag met een psycholoog buiten ons om. Dat is zijn.haar domein. Wij zijn er om er voor te zorgen dat er voor iedereen een plek is in de samenleving en er perspectief ontstaat. Er kans is op werk en er geleerd kan blijven worden.
Ondernemerschap, creativiteit, anders denken, van zwakte kracht maken, Toekomstbeeld, (dreigend) schooluitval
  • Begeleiding (naar) werk
  • Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude
  • 16 - 27 jaar
Studio Moio

Contactpersoon

Nathalie Lecina

Contactgegevens

06-29349621
Nathalie@studiomoio.nl

Contactpersoon

Lilian Djarkasi

Contactgegevens

06-23224726
lilian@studiomoio.nl
Kloppen deze gegevens niet?
wijziging doorgeven

Deel deze organisatie
e-mail deze gegevens