menu
Terug naar resultaten

Talentcoaching

Met welke vraag komen jongeren bij de organisatie?

De vraag waar jongere mee komen is herstel van het normale leven. Zijn gaan niet meer naar school en hebben geen werk waardoor de daginvulling wegvalt. Door geen dagbesteding te hebben raken ze hun dag ritme kwijt waardoor aanhaken richting school of werk vaak niet goed gaat.

Bij welke problematiek wordt de organisatie ingeschakeld?

Talentcoaching van het jongerenwerk is voor jongeren van 12 tot 23jaar, die uit zijn gevallen op het gebied van school of werk. Jongeren worden gecoacht op hun talenten. Dit houdt in dat de coach kijkt naar wat er allemaal goed gaat met een jongere. Zo wordt positieve verandering ingezet
Door samen te klussen bij onder andere het Kluskwartier, met elkaar te koken, sporten of samen een stageplek of school te zoeken, werkt de coach samen met de jongere aan een vastgesteld doel. Jongeren leren daarbij sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden en werken aan het oplossen van hun problemen, zodat ze aan het eind van het traject weer gemotiveerd zijn voor school, werk en/of zorg.
Onderwijs en talent coaching
Sinds 2015 heeft talent coaching een onderwijs element waarbij je MBO 1 diploma kunt halen. Het onderwijs wordt verzorgd door een docent van het Vakcollege Rijmond uit Katwijk. De docent geeft drie dagdelen les in het PMT gebouw aan de tulpstraat 15 a.

Zijn er specifieke eisen voor een aanmelding?

Geen zware actuele verslavingsproblematiek.
talentcoaching, kluskwartier, jongerenwerk
  • Begeleiding (naar) werk
  • Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Teylingen
  • 16 - 27 jaar
Talentcoaching

Contactpersoon

Marco Varkevisser

Contactgegevens

0613425713
marcovarkevisser@welzijnskwartier.nl
Kloppen deze gegevens niet?
wijziging doorgeven

Deel deze organisatie
e-mail deze gegevens